Slik merker du opp parkeringsplassen med Super Striper

Slik merker du opp parkeringsplassen med Super Striper

Super Striper er et merkesystem som er meget enkelt å bruke og gir et profesjonelt resultat på kort tid.

Dette trenger du:

Klargjøring av området

1. Rengjør underlaget

Rengjør området godt. Underlaget må være fritt for støv og smuss, samt olje, fett og såperester. Pass også på at underlaget er helt tørt før du setter i gang med oppmerkingen.

Anbefalte produkter:

GatekostStøvkostTreskaftFeiemaskin

Oppmerkingshjelper anbefales når du skal merke opp alene.

2. Formerking

Nye parkeringsplasser bør formerkes for å sikre nøyaktige dimensjoner og rette streker. Formerkingen gjøres enkelt med målebånd, krittsnor og kritt. Ved oppfriskning av gamle streker er det som regel ikke behov for formerking.

Mål opp og planlegg hvor strekene skal gå. Bruk en krittsnor til å lage midlertidige streker som du enkelt kan følge med merkemaskinen. Merkemaskinen leveres komplett med 100 gram kritt og krittsnor på 30 meter.

Dimensjoner for parkeringsplasser finner du her

Anbefalte produkter:

30 meter krittsnor 50 meter krittsnorKrittMerkestift50 meter målebåndOppmerkingshjelper

Oppmerking

1. Rist sprayboksen og plasser den i merkemaskinen

Hold sprayboksen opp-ned og rist kraftig i 1 minutt etter at kulen i boksen har løsnet. Ta deretter av lokket og plassér boksen opp-ned i merkemaskinen. Dysen vil automatisk snu seg til riktig retning i maskinen. 

Tips: Bak på maskinen kan du oppbevare 3 ekstra bokser lett tilgjengelig.

2. Still inn strekbredden

Still inn ønsket strekbredde ved å justere styrearmen på merkemaskinen opp eller ned. Høy posisjon gir bred strek og lav posisjon gir smal strek. Lag en prøvestrek og mål strekbredden (bruk gjerne linjalen på baksiden av bruksanvisningen).

For parkeringsplasser anbefaler vi en strekbredde på 8–10 cm.

3. Justér styrepilen

Lag en prøvestrek og dra merkemaskinen rett tilbake slik at streken er under styrepilen. Justér deretter pilen til den sikter i senter av streken.

Med pilen riktig justert er det svært enkelt å følge krittstreker eller eventuelt gammel oppmerking som skal friskes opp.

4. Merk opp i gangfart

Merk opp ved å klemme avtrekkeren på styrearmen samtidig som du skyver maskinen fremover i gangfart. Kvaliteten på streken vil variere ut i fra ganghastighet og underlagets sugeevne. Grov, gammel asfalt vil som regel suge til seg mer maling enn nyere asfalt og betong.

På asfalt og ubehandlet betong anbefaler vi 2 strøk for best resultat og optimal levetid.

Tips: For skarpest mulig start på streken, legg ned et stykke papp i forkant av startpunktet og begynn oppmerkingen på pappen.

Tilbake til infosenter